loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Sokkel voor buiten

Hieronder treft u een selectie zuilen die ook geschikt zijn om als sokkel voor buiten in te zetten: zij kunnen tegen weer en wind. Kies voor een massief eiken sokkel voor een natuurlijk product. Of kies voor een sokkel vervaardigd uit Belgisch hardsteen gepolijst, een gezoete hardstenen zuil of een Belgisch hardsteen geschuurde pilaar voor een stijlvolle, duurzame keuze. Tegenwoordig zijn we ook in staat om kunststof sokkels voor buiten te maken, in zowel wit, zwart, mat en glanzend; deze treft u onder Solits sokkel wit-outdoor.

U zult zien, met een sokkel in uw tuin, krijgt uw gehele tuin een upgrade.

Actieve filters

Wilt u de planten, beelden of lampen in uw tuin, kantoortuin, terras of horecaterras meer tot hun recht laten komen? Naast onze sokkels voor binnen, hebben wij ook groot aanbod van sokkels en zuilen voor buiten. Sokkels voor buiten laten planten, beelden en andere accessoires mooier uitkomen en zijn een echte eyecatcher in uw voor- of achtertuin. Geloof ons, met een plantenzuil voor buiten, krijgt uw hele tuin of terras een upgrade.

Plantenzuil voor buiten

Een sokkel wordt ook wel een plantenzuil, plantentafel of plantenstandaard genoemd en staat prachtig in elke voor- of achtertuin. Een plantenzuil creëert ruimte en maakt het makkelijker om een mooie plek voor uw plant te vinden.

Sokkels voor buiten

Wij krijgen regelmatig de vraag of sokkels voor buiten niet snel beschadigen. Het antwoord daarop is simpel: nee. Het grote voordeel van zuilen voor buiten is dat ze tegen weer en wind kunnen. Ze blijven te allen tijde mooi en hun kwaliteit behouden. Of ze nu van hout, steen of kunststof zijn gemaakt, een sokkel voor buiten aanschaffen is een duurzame investering voor uw tuin of terras.

Houten sokkel voor buiten

Hoe weet u welk materiaal sokkel u voor uw tuin moet kiezen? Wat staat er mooi bij de rest van de tuin? En wat past goed bij het item dat u op de zuil wilt plaatsen? Daar helpen wij u graag bij. Kies bijvoorbeeld voor een massief eiken houten sokkel voor de presentatie van een natuurlijk product, zoals een plant. Dat versterkt het product dat erop staat.

Stenen sokkel voor buiten

Kies voor een stijlvolle en duurzame keuze en uitstraling juist voor een sokkel vervaardigd uit Belgisch hardsteen gepolijst, een gezoete hardstenen sokkel of een Belgisch hardsteen geschuurde sokkel.

Kunststof sokkel voor buiten

Tegenwoordig maken we bij Solits ook kunststof sokkels voor buiten. In zowel witzwart, mat en glanzend. Voor iedere buitenplaats en elk item een geschikte sokkel dus. Lees ook onze blog over welk materiaal sokkel u moet kiezen voor nog meer tips en inspiratie.

Sokkel voor beelden buiten

Naast planten is een zuil bij uitstek geschikt om beelden op de plaatsten. Of ze nu klein, groot, licht of zwaar zijn; met een sokkel zet u een beeldwerk letterlijk op een voetstuk. Niemand kan daar straks nog omheen.

Sokkel kopen voor buiten

Bent u op zoek naar een sokkel voor buiten? We hebben een groot aantal afmetingen uit voorraad leverbaar, maar dankzij onze eigen werkplaats kunnen we ook zuilen op maat maken. In elke vorm en met wat voor materiaal u ook in gedachte hebt. Lees ook de blog over welke maat sokkel u moet kiezen om te kijken welke maat sokkel perfect in uw tuin past.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk hierboven ons aanbod van sokkels voor buiten of kom langs in onze showroom

Veelgestelde vragen bij onze sokkels voor buiten

Welk materiaal is geschikt voor een sokkel die buiten gebruikt kan worden?

Wij hebben een speciaal kunststof (wit of zwart) in ons assortiment wat bijvoorbeeld uitstekend geschikt is om voor een sokkel voor buiten te gebruiken. Ook hebben wij enkele steensoorten in ons assortiment voor buiten. U kunt de eigenschappen van een product op onze website bekijken door voor een standaardmaat van een product te kiezen. Hierbij staat onder andere vermeld of een sokkel geschikt is voor buiten.

Ik heb een kunstwerk dat ik graag op een sokkel geplaatst wil hebben. Kunnen jullie dit ook voor mij verzorgen en hoe gaat dit in zijn werk?

Wij kunnen dit optioneel voor u verzorgen. Uw kunstwerk kan door middel van vaste montage (lijm) of losse montage (dook of pen) op een sokkel geplaatst worden. Soms kan de keuze voor montage beïnvloed worden door het contactoppervlak dat een kunstwerk heeft met de sokkel. Het beste is om het te plaatsen kunstwerk bij ons af te leveren of, als dit niet mogelijk is, een mal van het contactoppervlak met hierin de locatie en diepte van eventuele gaten aan ons te leveren. E.e.a. wordt dan in onze werkplaats voorbereid, waarna we met u verder de plaatsing op locatie kunnen gaan inplannen. Vraag één van onze collega's om meer informatie omtrent uw wensen. 

Ik zou graag één of meerdere gaten in mijn sokkel hebben aangebracht. Kunnen jullie dit ook voor mij verzorgen?

Wij kunnen probleemloos gaten in een sokkel aanbrengen, ongeacht het gekozen materiaal. Hiervoor hebben wij wel de exacte maten van u nodig. Per bewerking gelden verschillende prijzen omdat per materiaal verschillende technieken nodig zijn. Vraag naar de mogelijkheden bij bestelling van uw sokkel.