loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Welke materiaal is geschikt voor een sokkel?

- Categories : new

Eerder schreven we al een blog over: Welke maat sokkel moet ik kiezen?
In dit blog proberen we u antwoord te geven op de vraag:

Welk materiaal sokkel is geschikt?

Een pilaar van graniet, een sokkel van eikenhout, een witte zuil, een sokkel voor kunst, twee pilaren voor stoere plantenbakken, of een display voor een productlancering. Deze toepassingen komen dagelijks langs. Maar hoe bepaalt u nu welk materiaal geschikt is voor u?

Dagelijks adviseren wij onze klanten hierover. Wij adviseren op basis van deze punten:

1. Over smaak valt niet te twisten
2. Wat komt er op de sokkel te staan?
3. In welk interieur komt de sokkel te staan?
4. Moet de sokkel regelmatig verplaatst worden?

1. Over smaak valt niet te twisten.

U zult een voorkeur voor materiaal hebben. Houdt u van stoere materialen, dan zal een stoere eikenhouten sokkel beter bij u passen dan een sokkel van glas of graniet.
Heeft u een klassiek interieur? Daar past een sokkel van natuursteen zoals graniet of Belgisch hardsteen of een pilaar van eiken fineer goed.
Klanten met een strak interieur of klanten die van design houden, kopen vaak sokkels van hoogglans materiaal.

De keuze kan dus al beperkt worden door materialen weg te strepen waar u niet van houdt. 

2. Wat komt er op de sokkel te staan?

Het product in de spotlight
In de meeste gevallen heeft u iets wat u op de sokkel wilt plaatsen. En daar gaat het om:
Het product, de vaas met bloemen of het kunstwerk moet optimaal tot zijn recht komen. Contrast tussen de sokkel en het object komt het object ten goede. Komt er een  zwart kunstwerk op te staan, dan valt deze meer op als het op een houten, (natuursteen)grijze of witte sokkel komt te staan in plaats van op een zwarte.
Bronzen beelden komen mooi tot zijn recht op sokkels van Belgisch hardsteen, graniet of een eikenhouten sokkel

Welk gewicht kan de sokkel dragen?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Uiteraard dient u rekening te houden met het gewicht van het product wat op de sokkel komt te staan. Bij sokkels van plexiglas (kunststof) en glas garanderen wij een draagkracht van 25 kilo. Het draaggewicht van kartonnen sokkels is altijd verrassend hoog: op onze zuilen van karton kunnen, dankzij de interne kruisconstructie, producten staan tot 75 kilo. Op de sokkels van MDF, zoals onze zwarte, witte, hoogglans en betonlook sokkels kunnen producten staan tot 100 kilo. Op de massieve eikenhouten zuilen en stenen sokkels kunnen zwaardere objecten komen te staan.


3. In welk interieur komt de sokkel te staan?

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn interieur?

Van grote invloed is het gehele interieur, maar even belangrijk is de plek waar de sokkel in dit interieur komt te staan.
Komt de sokkel voor een witte muur te staan, dan mag de sokkel afsteken om wat aandacht te vragen. Komt het voor een drukke muur te staan, kies dan voor een rustige sokkel. Heeft je eigen interieur veel staal? Kies dan, net als deze klant ook voor de stalen zuil.4. Moet de sokkel regelmatig verplaatst worden?


Zoekt u sokkels of presentatiezuilen voor op een beurs? Dan is raadzaam om rekening te houden met het gewicht van de sokkels. Tijdens het opbouwen van de beurs heeft u te maken met grote beursgebouwen, met veel andere zaken die in de stand komen en daarom wilt u geen massieve eiken blokken door de beurshal sjouwen.
Voor beurzen worden vaak MDF sokkels of kartonnen sokkels ingezet. De kartonnen sokkels zijn niet alleen licht van gewicht, maar ook nog eens handig opvouwbaar. Kartonnen sokkels zijn er in wit, bedrukt, beton look en hout look. 

karton plexiglas plaatje Bronvermelding MANN+HUMMEL, Imke Westermann

(foto: MANN+HUMMEL, Imke Westermann): Kartonnen sokkels voorzien van gekleurde plexiglas topplaatjes.Wilt u advies over de combinatie van uw product bij een sokkel?
Bel met 0174-881688 of mail naar info@sokkel.nl

 Share this content