loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Vitrinekappen en stofkappen

Voor een nog betere uitstraling of bescherming van uw kunstwerk of product, kiest u voor een plexiglas kubus of glazen stolp. Wij noemen dit een vitrinekap of stofkap.

Wij bieden u verschillende mogelijkheden: een plexiglas stofkap of glazen vitrinekap, eventueel met deur of lade, een vitrinekap met LED-glas of een ronde vitrinekap. Dankzij de UV verlijming is de verbinding van onze stofkappen supersterk en zeer helder. Kies voor een vitrinekap van plexiglas / acryl als u lichtgewicht en helder materiaal zoekt. Indien u voor een luxere uitstraling gaat en een krasvast materiaal wenst, kies dan voor een glazen vitrinekap.

Indien u én een sokkel én een vitrinekap bij ons bestelt, bevestigen wij kosteloos een bovenplaat in dezelfde kleur op de sokkel. De kap valt hier precies overheen en blijft daardoor stevig op zijn plek zitten.

Actieve filters

Uw product, kunstwerk, plant, lamp of ander accessoire extra mooi presenteren? Maak dan gebruik van een glazen of plexiglas vitrinekap. Vitrines geven uw product de luxe uitstraling en bescherming die het verdient.

Waarom een glazen vitrinebox?

Musea door heel Nederland maken gebruik van onze glazen vitrineboxen, maar ook beursexploitanten en winkels die horloges, sieraden, schoenen, tassen of boeken verkopen, weten Solits te vinden. Met een glazen vitrinebox presenteert u uw product zoveel mooier en professioneler dan zonder stofkap. U kunt vitrines ook combineren met mooie sokkel en/of sfeervolle LED verlichting.

Wat doet een stofkap?

Een vitrinekap zouden we ook een stofkap kunnen noemen. Onze vitrines zijn namelijk allemaal stofdichte vitrines. Wel zo fijn als u waardevolle of delicate items wilt presenteren. Als de stofkap niet los wordt gepresenteerd, maar op een sokkel moet worden bevestigd, maken we die in exact dezelfde maat als de sokkel eronder, zodat de vitrine ook dan nagenoeg volledig is afgesloten voor lucht- en stofdeeltjes.

Wat is het verschil tussen een plexiglas en glazen vitrinekap?

- Plexiglas vitrinekap
Plexiglas is 25 keer sterker dan glas en laat ongeveer 90% licht door, dat is meer dan bij glas. Daarnaast weegt de heldere kunststof ook minder dan glas, is het goedkoper, kunnen we er gemakkelijk verschillende vormen en kleuren van produceren en kan het makkelijk verlijmd worden. Wanneer u een lichte materiaalsoort wilt, een kleur in het glas wilt of een bijzonder formaat vitrinekap nodig heeft, is plexiglas de perfecte keus voor uw vitrinekap.

- Glazen vitrinekap
Glas is helderder dan plexiglas, waardoor er een betere lichtinval ontstaat en u er goed doorheen kunt kijken. Daarnaast is glas niet gevoelig voor uv-straling en weegt het meer waardoor het stabieler is dan plexiglas. Bovendien beschadigt glas minder snel en is het hittebestendiger. Wanneer u waardevolle items wilt beschermen, een krasvaste vitrinekap wilt of u te maken heeft met wisselende of extreem hoge of late temperaturen, is glas de perfecte keus voor uw vitrinekap.

Wij gebruiken recyclebaar plexiglas

Wij maken al onze plexiglas vitrinekappen van gerecycled plexiglas. Dit heeft alle goede eigenschappen van standaard plexiglas, waaronder de helderheid, maar is 100% recyclebaar.

Altijd een uniek verlijmde glazen stolp

Wat onze vitrines extra bijzonder maakt, is de UV verlijmde glazen stolp. De manier waarop wij vitrines lijmen zorgt voor een onzichtbare connectie tussen de verschillende glazen componenten en een perfecte afwerking van de naden. Daardoor lijkt de stolp van onze vitrines bijna één geheel, waardoor alle aandacht naar het product ín de vitrine gaat.

Glazen vitrinekap kopen?

Bekijk hieronder ons aanbod of kom langs in onze showroom in Wateringen.