loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Solits probeert waar mogelijk de wereld een beetje mooier te maken. Door te kijken hoe we onze bedrijfsprocessen kunnen verbetere voor minder afvalstromen of verbeterde arbeidsvoorwaarden.

ECOboard

We zijn begonnen met het maken van sokkels van ecoboard: een milieuvriendelijk materiaal. Ecoboard is vervaardigd uit land- en tuinbouwreststromen, zoals stro, riet of tomatenloof én is 100% biologisch afbreekbaar. Onze klanten vragen vaak nog een gladde afwerking en kiezen om die reden voor MDF houtsoorten. We kijken hoe we vaker met ECOboard kunnen werken


recyclebaar plexiglas

Ook zijn we bezig met het vervaardigen van plexiglas vitrinekappen van recyclebaar plexiglas: even helder dan nieuw materiaal, maar vervaardigd van restmaterialen.

Daarnaast steunen we diverse goede doelen. Waarom? Omdat we dit belangrijk vinden en omdat we vaak met een 'kleine' moeite een groot plezier kunnen doen. Een aantal voorbeelden:

Deelname aan Beursvloer Westland

Wat de een overheeft, kan voor de ander meerwaarde bieden. Op de Beursvloer ontmoeten bedrijfen en maatschappelijke organisaties elkaar en proberen matches te maken; afspraken met gesloten beurzen. Solits is jaarlijks deelnemer en maakt matches. Een aantal van deze samenwerkingspartners noemen we ook op deze pagina.Samenwerking met Villa Anders, Philadelphia

    
Tijdens het evenement Beursvloer Westland hebben we Sjoukje van Villa Anders, onderdeel van Philadelphia zorg ontmoet. Een dagactiviteitencentrum voor mensen met een beperking in Wateringen. Omdat we uit hetzelfde dorp komen zijn we in gesprek gegaan om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Villa Anders zoekt altijd uitjes en activiteiten voor cliënten waardoor ze zich nuttig voelen en onderdeel zijn van de maatschappij. Daarom hebben wij hen uitgenodigd voor een kop koffie en een rondleiding. En natuurlijk mochten ze meewerken in de werkplaats door tape van sokkels af te halen. We zagen restmateriaal op maat waar de cliënten leuke notitieblokken van maken. Die kunnen wij vervolgens weer cadeau doen aan onze relaties. De cliënten hebben nog weken nagepraat en we houden het contact warm.

Sokkels om penmaatjes te werven voor st. Vitalis

Al jaren zet Vitalis vrijwilligers in om kinderen uit de jeugdhulpverlening te houden. De nadruk ligt bij Vitalis op preventie en participatie, middels inzet van vrijwilligers/maatjes. Wachten op een geschikt maatje duurt soms lang. Daarom heeft Vitalis het project pen-maatjes opgezet. Bij de NIBC bank in Den Haag staan brievenbussen om pen-vriendschappen tussen bankmedewerkers en jongeren op te zetten. Dankzij de sokkels van Solits vallen de brievenbussen extra goed op. Meer weten over het goede werk van Vitalis? zie: www.vitalismaatjes.nl 

Sponsoring startnummers voor De Bonte Haasloop

Twee keer per jaar vindt bij ons in de buurt De Bonte Haasloop plaats: een hardloopwedstrijd waarbij de opbrengst volledig naar een goed doel gaat. De kosten voor de loop wordt door ondernemers gesponsord. Wij sponsoren de startbewijzen én natuurlijk lopen we zelf ook mee!


Donatie statiegeldzuilen aan stichting Opkikker

De medewerkers en vrijwilligers van stichting opkikker zetten gezinnen met een langdurig ziek kind in het zonnetje tijdens Opkikkerdagen. Uiteraard brengt dit kosten met zich mee. Eén van de manieren om geld in te zamelen is statiegeldbonnetjes inzamelen. Hiervoor zocht de stichting vijf zuilen die ze in de meewerkende supermarkten kunnen zetten. We hebben sokkels met vitrinekappen met daarin een gleuf voor de bonnen gesponsord. We hopen dat veel mensen hun statiegeldbon afstaan aan stichting Opkikker.
Voor meer informatie zie: www.opkikker.nl.

Vriend van Healthy Team

Healthy team bestaat uit 10 schaatstalenten. Maar het team wil méér. 
Met hun gezonde leefstijl en hun sportmentaliteit willen zij een voorbeeld zijn voor hun leeftijdgenoten. En met hun opvallende prestaties en de bijbehorende publiciteit steunen zij de ontwikkeling van het schaatsopleidingscentrum Zuid-Holland, dat het tiental naar de absolute top helpt. Solits steunt het Healthy Team en krijgt in ruil elke 3 weken gezonde snacks voor de medewerkers. Dubbele winst dus!

Voor meer informatie zie: www.healthyteam.nl

Sokkel voor st. patiëntenzorg Antoni van Leeuwenhoek

De vrijwilligers van stichting Patiëntenzorg Antoni van Leeuwenhoek vertelden dat zij tijdens hun 60 jarig een beeldje cadeau gedaan hebben aan verpleegkundigen. Het beeld stond de laatste tijd in de kast en dat vonden zij erg jammer. Zij zochten naar een mooie én betaalbare manier om het beeld tijdens hun 70 jarig jubileum, weer kunnen presenteren. Het beeld heeft nu een prachtige plek in de hal gekregen. Op een Solits sokkel.

foto: A.Jagt.