loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Sokkel hout

Zoekt u een warme, natuurlijke uitstraling in uw huis, beursstand of winkel? Kies dan voor één van onze houten sokkels.

Onze eikenhouten sokkel met haar rustieke uiterlijk wordt vaak gekozen door klanten die op zoek zijn naar een natuurproduct. De massief eiken sokkels zijn gemaakt van Europees eiken en hebben een stoere, robuuste uitstraling. U ziet in deze eiken blokken knoesten en scheuren in het hout: een echt natuurproduct!

Wilt u een zuil die precies op de centimeter op maat te bestellen is of een strakkere uitstraling dan de enigszins ruwe massieve eiken zuil? Kies dan voor een zuil in eiken fineer. Afgewerkt in een blanke lak of zwart gespoten. De sokkel van eiken fineer is ook te combineren met een vitrinekap en verlichting om producten extra in de spotlight te zetten of te beschermen.

Actieve filters

Veelgestelde vragen bij onze houten sokkels

Welke houten sokkels zijn er te koop bij Solits?

Bij Solits heeft u een ruime keuze uit houten sokkels en zuilen. Wilt u een witte, zwarte of gekleurde sokkel van hout? Kijk dan bij ons assortiment sokkels wit | zwart | kleur. Deze zijn gemaakt van MDF en afgewerkt in de gewenste kleur. Ook zijn er houten zuilen van MDF met een betonlook afwerking.

Bij hout denken wij snel aan massief hout. Daarvoor hebben we onze eikenhouten sokkels in ons assortiment. Wilt u liever een lichter materiaal en toch een houten uitstraling, kies dan voor de zuilen of pilaren van eiken fineer. Tegenwoordig vragen onze klanten vaak naar zwart hout; zwart én warm is de trend. Daarvoor verwijzen we u graag naar ons product zwart eiken fineer.

Welke garantie zit er op producten die ik bij jullie koop?

Wij hanteren een standaard garantie van 6 maanden op al onze producten. Echter in praktijk streven wij graag de beste kwaliteit na. Indien producten duidelijk mankementen vertonen buiten het garantiejaar leveren we in veel gevallen een vervangend gelijkwaardig product. De garantie geldt onverminderd de wettelijke rechten aangaande garantie en conformiteit waar de particuliere klant zich altijd op kan beroepen.

Welk hout gebruiken jullie voor het maken van houten sokkels en zuilen?

Welk hout we gebruiken, is verschillend per product.

Voor onze massief eiken sokkels gebruiken wij Europees eiken. Uiteraard vinden we het belangrijk dat dit hout zorgvuldig is gewonnen. Daarom werken we met hout wat het PEFC keurmerk draagt. Voor meer informatie, verwijzen we u graag naar de PEFC website.

Voor onze sokkels wit | kleur | zwart | eiken fineer zwart eiken fineer | sokkels in betonlook, werken we met plaatmateriaal van MDF. Vervolgens heeft elk product een eigen afwerking. 

Wat is de levertijd van een product?

De levertijd van een product staat op onze website achter de artikelnaam vermeld. Alle levertijden staan genoteerd in werkdagen. 1-3 betekent dus dat u bij bestelling van het betreffende artikel, het product binnen 1 tot 3 werkdagen in huis heeft.

Wat is het verschil tussen een massief eiken sokkel en eiken fineer sokkel?

Deze vraag krijgen we vaak! Een massief eiken sokkel is veel zwaarder dan een (holle) eiken fineer sokkel. Het voordeel van een zware sokkel is dat het stevig staat en meer gewicht kan dragen. Het voordeel van een zuil uit plaatmateriaal, zoals de eiken fineer zuil, is dat het lichter van gewicht is, en daardoor gemakkelijker te verplaatsen is. 
Ook de uitstraling is anders. De massief eiken sokkel heeft een natuurlijkere, robuustere uitstraling. Het hout waarvan de massief eiken sokkel is gemaakt, werkt nog door; waardoor scheurvorming ontstaat. De eiken fineer sokkel heeft wel de tekening van hout, maar omdat het uit plaatmateriaal is gemaakt, ontstaan er geen scheuren of kleurverschillen. 
Een ander kenmerkend verschil is dat een massief eiken paal vaak gekozen wordt om buiten iets te presenteren, bijvoorbeeld een buitenpot of tuinbeeld. Eiken fineer is alleen geschikt voor binnen.