loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Solits vitrinekappen in grootste kunstmuseum van Noorwegen

- Categories : new , Top

Sinds deze maand zijn de vitrinekappen van Solits te bewonderen in Nasjonalmuseet, oftewel: het grootste kunstmuseum van Noorwegen in Oslo. Voor een tentoonstelling van de bekende Britse kunstenaar Grayson Perry vroeg het Museum voor Kunst, Architectuur en Design ons om 25 grote verschillende vitrinekappen te maken.

Nasjonalmuseet is het grootste museum van Scandinavië. Het is zelfs groter dan internationale musea zoals het Rijksmuseum en het Guggenheim Bilbao.

Hoge kwaliteit vitrinekappen

Het museum had een specifieke wens voor de 25 grote vitrinekappen voor de expositie van Grayson Perry: ze moesten in verstek gemaakt worden én met een hoge kwaliteit verlijming door middel van UV lijm. Omdat de gewenste formaten en deze kwaliteit vitrinekappen in Noorwegen niet worden gemaakt, klopte het museum bij Solits aan.

Mooie uitdaging voor Solits

Wij gingen gelijk aan de slag, maar dat was nog best een uitdaging. Omdat UV lijm minder sterk is dan twee componentenlijm en het museum om enorme vitrinekappen vroeg, moesten we afwijken van de 4 à 5 mm plexiglasdikte die we normaal gebruiken. Vanwege het formaat zou dat niet stevig genoeg zijn. We hebben daarom gekozen voor plexiglas van 6 mm dik. Hierdoor zijn de vitrinekappen nog steeds mooi doorzichtig, maar ook stevig en sterk genoeg.

Persoonlijk bezorgd

Om er zeker van te zijn dat de vitrinekappen zonder schade in het museum zouden aankomen, is onze eigen chauffeur helemaal naar Oslo gereden om de vitrinekappen persoonlijk te bezorgen. Mét succes, want wat staan ze er nu prachtig bij. Het is een eer om onderdeel uit te mogen maken van dit prachtige kunstmuseum en deze tentoonstelling. De expositie van Grayson Gerry is van 11 november 2022 tot 23 maart 2023 te bezoeken, maar ook daarna zal Nasjonalmuseet onze vitrinekappen blijven gebruiken voor andere tentoonstellingen.

Grayson Perry

Grayson Perry is een van de bekendste hedendaagse Britse kunstenaars. Zijn humoristische werk kent een grote diversiteit aan technieken en materialen en bestaat onder meer uit houtsnedes, wandtapijten, keramiek, borduursels, grafiek, monumentale beelden en gietijzeren sculpturen.

Vitrinekap voor uw tentoonstelling

Bent u op zoek naar een plexiglas vitrinekap voor een expositie, tentoonstelling, kunstgalerie of museum? Kijk eens rustig rond in onze webshop of kom langs in onze mooie showroom in Wateringen.

Share this content