loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Speciaal voor musea: wanddisplays en sokkels op maat

- Categories : new , Top

Na jarenlange samenwerking met gerenommeerde musea in binnen- en buitenland zijn we bij Solits helemaal thuis in de wereld van museumexposities.

Onze sokkels en wanddisplays spelen hier een cruciale rol in het tot leven brengen van kunst en geschiedenis. Wij hebben inmiddels dan ook een echte passie ontwikkeld voor het ondersteunen van musea bij het creëren van de perfecte setting voor hun waardevolle collecties én het transport naar die musea. In deze blog vertellen we over onze samenwerkingen met enkele musea en geven we een inkijkje in de uitdagingen die we hebben overwonnen om kunstwerken te presenteren.

Maatwerk sokkels en wanddisplays

Wij begrijpen dat elk museum uniek is, en daarom bieden we een scala aan maatwerkoplossingen. Onze collectie voor musea omvat wanddisplays die de aandacht vestigen op de kleinste details, plexiglas en glazen vitrinekappen die kunstwerken beschermen, sokkels in kleur gespoten of met aangepaste bestickering om een specifieke sfeer te creëren en uiteraard ook sokkels op maat voor sculpturen van alle afmetingen.

Inspirerende projecten

Onze producten moeten naadloos integreren in de setting van een expositie. Museumkunst komt dan ook echt tot leven met onze sokkels en wanddisplays. We hebben de eer gehad om samen te werken met vooraanstaande musea, waaronder het Nationaalmuseum van Oslo, Moco Museum Amsterdam, Nederlands Openluchtmuseum en het Maritiem Museum Denmark. Welke wereldberoemde collecties er op onze sokkels en in de wanddisplays zijn tentoongesteld?Bekijk hier een greep uit onze prachtige projecten.

Sokkels voor objecten - expositie van kunstenaar Grayson Perry in het Oslo National Museum voor Kunst >> Wanddisplays voor antieke schalen, potten en vazen in Museum Bastia >> Sokkels voor levensgrote beelden van Henry Moore in Museum Beelden aan Zee >>Sokkels voor een straattentoonstelling in Denemarken >> Vitrines voor hoge en grote objecten voor de tentoonstelling Lola in Museum Lolland-Falster >>

Overwinnen van uitdagingen

In de wereld van musea krijgen we vaak te maken met verschillende uitdagingen op het gebied van (grote) formaten, timing en logistieke bereikbaarheid. En dat is nou precies waar ons vuurtje van gaat branden! Daar waar een winkelier of particulier een sokkel van maximaal 50 bij 50 cm wenst, ontvangen we van musea regelmatig aanvragen voor sokkels en vitrines van meer dan een meter. De grootste sokkel mét bijpassende vitrine die we recentelijk maakten, was voor Museum Beelden aan Zee. Deze was wel 12 meter lang, gemaakt uit 6 afzonderlijke delen! De bijpassende vitrine van plexiglas voor deze enorme sokkel hebben we ook mogen verzorgen, misschien wel het huzarenstukje bij dit project. Want behalve de op maat productie van sokkels, is onze eigen productie van vitrines inmiddels een onmisbare schakel in het realiseren van dit soort uitdagende vragen.
In musea draait alles ook om de perfecte timing. Zo is het van cruciaal belang om op tijd te zijn voor een opening van een expositie, zonder de vorige expositie in de weg te staan. Wij zorgen er daarom altijd voor dat alles op tijd wordt geleverd én dat elk element, van sokkel tot kunstwerk, perfect op elkaar aansluit.

Solits door heel Europa

Maar onze toewijding gaat nog een stapje verder. Wij produceren en bezorgen niet alleen sokkels voor musea in Nederland, maar zorgen ook altijd voor veilig transport naar musea of exposities in het buitenland. Inmiddels rijden onze eigen chauffeurs wekelijks vanuit Wateringen richting Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk om bijzondere projecten persoonlijk af te leveren. Dankzij onze zorgvuldige verpakking en persoonlijke verzending bereiken onze sokkels, wanddisplays en vitrinekappen altijd zonder enige schade hun bestemming.

Sokkels en wanddisplays in uw museum

Bij Solits geloven we dat elke kunstwerk een podium verdient om te schitteren. We zijn trots op onze samenwerkingen met musea over de hele wereld en kijken ernaar uit om ook uw museum te ondersteunen bij het creëren van een onvergetelijke tentoonstelling. Interesse? Kijk rond in onze webshop om inspiratie op te doen of kom langs in onze showroom in Wateringen. Wij gaan graag voor uw museum aan de slag!

Share this content