loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Solits handelt met gesloten beurs

- Categories : new

Met Villa Anders, een dagbestedingscentrum van Philadelphia voor mensen met een verstandelijke beperking hebben we afsgesproken dat cliënten een rondleiding bij Solits krijgen. In ruil daarvoor zorgt Villa anders voor iets lekkers bij de koffie. En inmiddels is de match uitgebreid: Villa Anders is geholpen met restmateriaal hout. Dat hebben wij regelmatig! En dat zullen we direct op maat zagen; voor ons een kleine moeite. Cliënten kunnen daar leuke cadeau artikelen van maken zodat ze zich nuttig en met plezier kunnen inzetten.


Kunsthuis 18 is een expositieruimte én een ontmoetingsplek voor kunst, publiek en kunstenaars in Naaldwijk. Soms komen zij een aantal sokkels te kort, op een ander moment hebben ze genoeg. Zij ontvangen 4 opvouwbare kartonnen sokkels, die gemakkelijk op te bouwen en op te bergen zijn. 

Stichting KIMG is een partner waar we vaker matches mee maken. Soms weten mensen met weinig geld of met psychische problemen zich met moeite staande te houden. Een kleine ingreep in de directe woon- en leefomgeving kan voor een positieve wending zorgen, waardoor mensen een frisse (her)start kunnen maken. Stichting Kleine ingrepen, Mooie gevolgen biedt dit steuntje in de rug. Solits heeft regelmatig geholpen bij huishoudens waar opgeruimd moest worden of waarbij iets opgeknapt diende te worden. Dit hebben we gedaan door te zorgen voor transport van materialen of door helpende handjes beschikbaar te stellen. Dit jaar zullen we een bijdrage leveren aan WRKPLTS, een nieuw project van KIMG. We zetten onze expertise in om een brainstormsessie te begeleiden en/of we stellen sokkels beschikbaar om informatie neer te leggen. In ruil daarvoor ontvangen we een lekkere appeltaart, we kijken er naar uit!

Voor stichting Careyn gaan we met een aantal collega's helpen bij een activiteit voor ouderen. Bijvoorbeeld wandelen, een spelletje of iets wat nodig  blijkt. De preciese invulling gaan we nog bespreken.Voor stichting NaZorg Westland zullen we folders in het Westland verspreiden; daar waar een groot deel van onze collega's wonen. Het is voor deze collega's een kleine moeite om even naar de bibliotheek of apotheek in hun dorp te lopen om wat folders neer te leggen. Daarmee ontlasten we de vrijwilligers van NaZorg Westland


Stichting Vitalis heeft twee hele mooie postbussen om het contact tussen cliënten en maatjes te bevorderen. Wij zorgen dat die op twee mooie sokkels geplaatst kunnen worden. Daarnaast mogen zij onze kantine gebruiken om met hun vrijwilligers samen te komen. Net als vorig jaar hebben we weer een match gemaakt met stichting Kikkeropfleurdoos om pallet dozen uit Roosendaal op te halen en naar hun uideellocatie in het Westland te brengen. Voor ons gemakkelijk te combineren met onze ritjes naar klanten, voor stichting Kikkeropfleurdoos een zorg minder. De Beurslvoer is elk jaar een feestje. Een netwerk moment om tot samenwerking te komen om de samenleving nóg iets mooier te maken. Wie wil dat nu niet? 
Voor een goede indruk van Beursvloer Westland, zie deze mooie fotoreportage.
en de reportage van 
de WOS, waarin Justin en Brenda van Solits te zien zijn: Reportage WOS over Beursvloer

Overweegt u ook om mee te doen? Elke 1,5 jaar is er weer een kans! Zie www.beursvloerwestland.nl voor de Westlandse variant.
Voor beursvloeren in andere steden, zie deze link.

Share this content