loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Onze wanddisplays in Museum Bastia op Corsica

- Categories : new , Top

Alweer vijf jaar wordt de kunst in Musée de Bastia, een prachtig museum op het Franse eiland Corsica, gepresenteerd in de wanddisplays van Solits. Maar ook onze sokkels en vitrinekappen zijn hier inmiddels te bewonderen. Hoe we onze producten naar het eiland vervoeren? En wat museum Bastia van de samenwerking met Solits vindt? We vertellen er graag meer over in dit blog:

Museum Bastia is zeer populair bij toeristen. Dat is niet gek, want dit voormalige paleis van Gouverneurs Génois met mooie gerenoveerde zalen biedt veel boeiende collecties van volkskunst en tradities, maar u vindt er ook (tijdelijke) tentoonstellingen over Corsica. De omgeving is al net zo mooi: de tuin van het museum biedt een prachtig uitzicht op de zee en de oude haven.

Bezoek aan Corsica

Onze Sales Manager Mirjam is in 2018 voor het eerst naar Corsica afgereisd. “Toen waren de eerste wanddisplays net gearriveerd, uitgestald en deels opgehangen”, vertelt Mirjam. “Dat was zo gaaf om te zien. En omdat het jaarlijkse Festial Creazione toen plaatsvond, was het ook gelijk gezellig druk in en rondom het museum.” Solits-eigenaren Diego en Brenda hebben in 2022 een bezoek gebracht aan het eiland en het museum. Zij vinden het een eer om onderdeel uit te mogen maken van dit prachtige museum.

Eerste wanddisplays

Fun fact is dat Museum Bastia de eerste klant van Solits was die om wanddisplays vroeg. Mirjam: “Na de eerste productie waren zij én wij zo enthousiast over dit product dat we wanddisplays standaard in ons assortiment hebben opgenomen. Met succes, want inmiddels hangen we in diverse musea, winkels en warenhuizen in binnen- en buitenland.”

Sokkels en vitrinekappen

Voor Museum Bastia is het niet bij wanddisplays gebleven. “In 2019, een jaar na het leveren van de hangende vitrines, had het museum ook behoefte aan grote sokkels met vitrinekappen van plexiglas. Daarvoor klopten ze ook bij ons aan. Inmiddels wordt hun kunst al vier jaar op onze sokkels gepresenteerd.”

Persoonlijk bezorgd

Producten naar het buitenland vervoeren is een uitdagende klus. “Om er zeker van te zijn dat de wanddisplays, sokkels en vitrinekappen zonder schade in Museum Bastia zouden aankomen”, vertelt Mirjam, “is onze eigen chauffeur helemaal naar Zuid-Frankrijk gereden, vervolgens op de Ferry gestapt, door naar Corsica, om de producten persoonlijk te bezorgen.”

De samenwerking

Hoe Museum Bastia de samenwerking met Solits ervaart? Ariane Jurquet, inkoopmanager bij het museumzegt: “De vitrines werden gemaakt voor de permanente tentoonstelling van het museum. Ze zijn bestemd voor gipsen en polychrome houten beelden en voor een collectie uit de Franse Revolutie en het Keizerrijk. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Solits. Het bedrijf heeft goed naar onze wensen geluisterd en de vitrines voldoen aan onze verwachtingen.

Wanddisplay voor uw museum

Bent u op zoek naar een wanddisplay voor uw expositie, tentoonstelling, kunstgalerie of museum? Kijk eens rustig rond in onze webshop of kom langs in onze showroom in Wateringen.

Share this content