loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Mooie samenwerking

- Categories : new

Simone van Olst

Simone schrijft het volgende blog op haar website Simone van Olst

Op donderdag 28 januari, even na onze officiële opening van het atelier ontmoet ik Brenda Kooy- Grootscholten in ons atelier.

Zij is van Solits sokkels en graag willen wij kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Al snel was duidelijk dat wij elkaar konden versterken! Wat een leuke kennismaking. Trots zijn wij dan ook dat de klant van Solits Sokkels nu ook bij ons een groot assortiment sokkel kan bezichtigen.
​De kleinere maten verkopen wij dan ook uit voorraad en uw beeld kan ook bij ons opgezet worden. De grote exemplaren kunnen wij voor u bestellen, binnen een paar dagen wordt deze dan bij u bezorgd. 

Ik vroeg Brenda naar het ontstaan van dit niet alledaags bedrijf, hier een kleine blik in hun ontstaan!

Diego en Brenda gingen op reis toen ze 25 jaar waren; huis verhuurd, baan opgezegd en paar maanden voor terugkeer goed bedacht wat we wilden ; iets met een maatschappelijke meerwaarde: Diego wilde iets met internationale handel, liefst uit tropische landen en Brenda in ontwikkelingssamenwerking.
Hij zocht contact met galerieën die Zimbabwaanse beeldhouwkunst verkocht om als agent de beelden te verkopen. De galerie bleek te koop te staan en wij besloten in korte tijd in dit avontuur te stappen; binnen 3 maanden zaten we in Zimbabwe en bezochten alle kunstenaars.

In de galerie stelden klanten vaak de vraag ‘is deze sokkel ook te koop’, of eigenlijk heb ik liever een houten sokkel of een grotere of kleinere.'

Zo service gericht als Diego en Brenda zijn, wilden zij dit voor onze klanten regelen en dat bleek nog lastig. Een steenhouwer kon wel een granieten blokje verzorgen en een timmerman wilde wel een paar MDF sokkels in elkaar zetten, maar nergens was een totaal aanbod of kwaliteit ontwikkeld. Al snel registreerden ze www.sokkel.nl

In de ruim 10 jaar dat zij ermee bezig zijn zijn ze steeds gefocust op kwaliteit en ontwikkelen ze meer en meer op maat; veel voor productlancering van bijvoorbeeld luxe schoenenmerken of in showrooms. Niet alleen in NL ook in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Met een team van 7 vaste krachten en wat flexibele experts werken ze elke dag met veel plezier aan een mooie productpresentatie voor hun klanten.

Nieuwe producten ontwikkelen zij vaak met onze klanten of n.a.v. vragen van hun klanten: "een klant uit Zwitserland zocht een kastsokkel+beschermkap en verlichting en zo is onze vitrinesokkel ontstaan. Voor beurzen is het altijd een hels karwei om alle sokkels in te laden en op te bouwen; daardoor hebben we kartonnen sokkels ontwikkeld. Nu ontwikkelen we een lampsokkel: een sokkel en lamp in één!"

U begrijpt een mooie samenwerking tussen ons atelier en Solits!

Mocht u naar aanleiding van dit blogbericht een vraag hebben dan kunt u altijd mailen naar mailto:info@simonevanolst.nl of kijken op de website van Solits.

Share this content