loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Het Coronavirus binnen Solits

- Categories : new

Vorige week waren we nog nuchter en in no time volgden er landelijke maatregelen die ook wij volgden. Waar we eerst dachten dat extra vaak handen wassen en wat meer afstand voldoende was, zijn we nu in shifts gaan werken in de werkplaats en werkt het kantoorpersoneel grotendeels vanuit huis. Solits werkt op vernieuwde wijze dus 'gewoon' door.

  


Ons productieteam werkt momenteel in shifts, de ene helft werkt de ene dag, de andere helft op de andere dag. Hierdoor werken wij in de werkplaats op grotere afstand van elkaar en is er voor het team dat werkt, volop werk. Want momenteel hebben we nog wel orders voor zowel sokkels als vitrinekappen en het is dit een kans om onze voorraad aan te vullen. Trots en dankbaar zijn wij dat we dit met elkaar oplossen door roostervrije dagen in te zetten. Binnen dit team ontstaan volop ideeën om projecten op te pakken waar we in de drukke periodes nooit aan toe komen. Zoals de werkplaats eens helemaal opschonen en herindelen, de spuitruimte professionaliseren, de keuken opleuken, kasten voor kantoor maken, nieuwe materialen uittesten, van elkaar leren en meer. We hebben tijd te kort!


Het ondersteunende kantoorpersoneel werkt vanuit huis, slechts 2 van de 8 mensen is nog op de Linnewever te vinden. Wél hebben we behoefte om elkaar regelmatig even te zien en te spreken, om positief te blijven én om op ideeën te komen welke taken we kunnen oppakken.
We zijn gestart met ‘digitale koffiemomenten’: via Microsoft Teams treffen we elkaar 2 keer per dag. Het is nog even wennen, bij de één staat het geluid niet goed aan of we kletsen allemaal door elkaar heen. Maar het geeft lol en positieve energie. Iedere ochtend nemen we even met elkaar de dag door, hoe gaat het? Wat ga je doen vandaag? We komen op ideetjes als het finetunen van onze vernieuwde website (waarover snel meer!), het bijwerken van contracten en input voor sociale media uitwerken.


We zien dat dit soort tijden tot creatieve ideeën brengt! Met onze afdeling plexiglas maken we inmiddels plexiglas beschermwanden / kassawanden voor winkeliers die bescherming tussen klant en medewerker willen aanbrengen. De website en webshop is één dezer dagen al online.


Daarnaast hebben we ook veel gesproken over hoe iedereen deze periode persoonlijk ervaart en hoe we ons lichamelijk en mentaal gezond houden. Buiten wandelen, sporten, meditatie, oefeningen van Wim Hoff, gezond eten en voldoende slapen worden als tips uitgewisseld. Thuis bezig zijn met het nieuws deprimeert ons allemaal en ‘even wat anders’ zorgt voor een veel positievere mindset.

Ook u wensen we sterkte, creativiteit en positiviteit in deze bijzonder onrustige en onzekere tijd!

 

Share this content