Custom made

Wij zijn sterk in het (snel) maken van sokkels en displays op maat!

Unieke mogelijkheden, snelle levertijd.

Neem contact op met onze collega
Diego Kooy om uw wensen te bespreken. 

Best verkochte producten

De kracht van de Solits sokkel

Geplaatst door: Brenda Kooy Categorie: Nieuws van Solits Datum: 13-12-2017 Commentaar: 0 Bekeken: 3134

Het is alweer ruim 13 jaar geleden, dat wij, Diego en Brenda Kooy, een galerie runden. Om de sculpturen goed te exposeren, maakten we hiervoor witte sokkels. Op dat moment  zetten we ze gemolenwiekt in elkaar, grondden ze en daarna lakten we ze drie keer met een rollertje. Het resultaat vonden we toen  netjes. Ook de bezoekers in de showroom zagen dat een rustige witte sokkel het gekozen kunstwerk beter tot zijn recht laat komen, want we kregen steeds meer klanten die een dergelijke zuil wilden bestellen. Je kunt zeggen dat deze sokkel uiteindelijk  de basis vormt voor het grote assortiment dat we nu hebben. Bij ons heeft hij dan ook met gepaste trots de naam Solits sokkel gekregen. De basis was goed, maar u begrijpt dat hij in de loop der jaren een enorme evolutie heeft meegemaakt. De vorm staat nog steeds als een huis, maar qua afwerking is er veel verbeterd.

Wat is het geheim van een mooie sokkel?

De aandacht moet vanzelfsprekend direct naar het product gaan dat erop staat! En dat lukt alleen als de sokkel niet afleidt. Dat zit hem met name in de afwerking, waaronder
- de wijze van produceren;
- de wijze van aflakken.

Bij Solits wordt de MDF sokkel in verstek gezaagd en zeer sterk en strak verlijmd. Vervolgens zorgvuldig nagelopen op de naden en opgeschuurd. Maar ook de wijze van schilderen bepaalt de kwaliteit. Wij spuiten onze sokkels met watergedragen lak waarbij we goed letten op een strakke verflaag, zowel op de randen als op de grotere vlakken. Wij hebben deze lak gekozen omdat deze bijdraagt aan betere arbeidsomstandigheden en minder milieubelasting veroorzaakt.

Het eindresultaat is een strakke zuil waarbij geen naadje meer te zien is. Omdat u de sokkel kunt combineren met een door ons ontwikkelde plexiglas of glazen beschermkap, gaat de aandacht nog meer uit naar uw product en wordt deze tegelijkertijd beter beschermd.

Een extra optie is de mogelijkheid de kap te voorzien van een lampje voor extra uitlichting. Deze combinatie zorgt voor een zeer luxe uitstraling.
Een voorbeeld hiervan is Remington die onze huursokkels (de witte sokkel met plexiglas beschermkap en verlichting) inzette:


 

Wij maakten jaren geleden een goede start met onze sokkels en legden hiermee een stevige basis voor de ontwikkeling van ons kwaliteitsassortiment zuilen, beschermkappen en verlichting die u nu terugvindt op onze assortimentspagina.

Nieuwsgierig welke stappen er allemaal komen kijken bij het maken van een sokkel? Bekijk eens onze video.